ua en ru

У Луганській області СБУ запобігла придбанню шкільних автобусів виробництва РФ

У Луганській області СБУ запобігла придбанню шкільних автобусів виробництва РФ Фото: СБУ

СБУ попередила придбання автобусів російського виробництва на 1,5 млн гривень

У Луганській області Служба безпеки України (СБУ) запобігла придбанню шкільних автобусів виробництва Російської Федерації (РФ) на 1,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"В Луганській області СБУ попередила придбання санкційної російської продукції в рамках програми "Шкільний автобус", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що тендерний комітет одного з районних відділів освіти оголосив процедуру відкритих торгів по закупівлі шкільних автобусів загальною вартістю 1 млн 450 тис. гривень.

Так, обидва учасника конкурсу надали пропозиції поставок автобусів виготовлених на заводі країни-агресора. Для участі в тендері автомобілі були косметично модифіковані в Україні для відображення іншої "марки" документації.

На російського виробника автобусів рішенням Ради нацбезпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", накладені санкції у вигляді заборони держзакупівель його продукції протягом 3 років.

Наголошується, що СБУ повідомила про виявлені факти тендерний комітет, який відхилив пропозиції обох учасників.

На Луганщині #СБУ попередила придбання санкційної російської продукції в рамках програми «Шкільний автобус» Співробітни...

Опубліковано Служба безпеки України 27 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві співробітники СБУ проводять обшуки на держпідприємстві "Миколаївоблавтодор".