ua en ru

У Луганській області СБУ припинила контрабанду наркотиків в Росію

У Луганській області СБУ припинила контрабанду наркотиків в Росію Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Наркоділки вирощували коноплі у Харківській та Донецькій областях

У Луганській області Служба безпеки України (СБУ) припинила контрабанду наркотиків в Російську Федерацію (РФ). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ припинили діяльність організованого угруповання, що контрабандою переправляло марихуану в РФ. Правоохоронці встановили, що наркоділки вирощували коноплі в одному з сіл Харківської області та в Бахмуті Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, наркотики вони переправляли через державний кордон у Луганській області.

Так, оперативники спецслужби затримали автомобіль з кур'єром в Новопсковському районі Луганської області. При огляді машини співробітники СБУ вилучили 42 пакети з марихуаною.

Наголошується, що в ході обшуків в нарколабораторії та місцях проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили майже 40 кущів елітних сортів конопель, обладнання для її вирощування і більше 14 кг готового наркотику. Вартість вилученої марихуани за цінами "чорного ринку" становить майже 5 млн гривень.

Порушені кримінальні провадження за ч. 1, 3 ч. ст. 309 і 1 ч. ст. 310 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

У Луганській області СБУ припинила контрабанду наркотиків в Росію

Фото: СБУ припинила контрабанду наркотиків в РФ (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ запобігли контрабанду наркотиків в Україну на 10 млн гривень.