ua en ru

У Луганській області зупинено водопостачання

У Луганській області зупинено водопостачання Фото: ілюстративне фото (УНІАН)

Фахівці не можуть провести ремонт водогону, оскільки він пошкоджений на непідконтрольній території

У Луганській області не відновлено водопостачання населення на непідконтрольних територіях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"Водопостачання населенню НКТ Луганської обл. Петровським водоводом, припинене з 17.04. через порив, не відновлено. Обстеження частини водоводу на контрольованій території показало, що аварія сталася на непідконтрольні території. Провести обстеження неконтрольованої частини поки не вдається", - зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, у середу, 18 квітня, у Донецькій області було припинено роботу Донецької фільтрувальної станції, а з нею - водопостачання до шести населених пунктів. Зокрема, йдеться про частину Донецька і Авдіївку. Станом на 19 квітня 2018 року Донецька фільтрувальна станція законсервована, а залишки з системи надходять до резервуарів Авдіївки, звідки вода подається населенню.

На підприємстві повідомили, що Донецька фільтрувальна станція відновить свою роботу після того, як комунальне підприємство "Вода Донбасу" досягне угоди з Червоним Хрестом і моніторинговою місією ОБСЄ про супровід працівників ДФС.