ua en ru

У Луганській області знешкодили чоловіка, який погрожував підірвати школу

У Луганській області знешкодили чоловіка, який погрожував підірвати школу Фото: затрмманий (npu.gov.ua)

Чоловік ввірвався в школу і заявив, що у нього бомба й граната та він підірве школу

У середу, 5 вересня, у Луганській області спецпризначенці знешкодили чоловіка, який погрожував підірвати школу мистецтв. Про це повідомляє пресс-служба Головного управління Національної поліції у Луганській області.

У поліції заначають, що о 8 ранку до Лисичанської школи-мистецтв увірвався чоловік і заявив, що у нього бомба й граната та він підірве школу, якщо йому не приведуть людину, яка перепише історію України.

"Негайно на території Лисичанська та прилеглих міст області очільником поліції Луганської області був введений спеціальний план "Заручник", сформовано ситуаційний центр, перекрито виїзди з міста", - йдеться у повідомленні.

У Луганській області знешкодили чоловіка, який погрожував підірвати школуФото: затриманий

Зазначається, що до цієї школи прибули бійці спецпідрозділу поліції, ДСНС, карети швидкої допомоги, зі школи негайно були евакуйовані директор та завуч.

"На щастя навчальний процес у школі розпочинається о дев’ятій годині і дітей у школі ще не було. Група захоплення за лічені секунди знешкодила "підривника". Ним виявився 30-річний житель с. Титарівка Старобільського району, який втік із тубдиспансеру. На запитання поліцейських, де бомба, відповів - у голові", - уточнюється у повідомленні.

У Луганській області знешкодили чоловіка, який погрожував підірвати школуФото: затриманий

Наразі з чоловіком працюють співробітники слідчо-оперативної групи Лисичанського відділу поліції та слідчі слідчого управління. Даний факт внесено до ЄРДР за статтею 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

Раніше повідомлялось, що у Донецькій області сапери перевіряють школи перед початком навчального року.