ua en ru

У Луганській області вилучено велику кількість боєприпасів

У Луганській області вилучено велику кількість боєприпасів Ілюстративне фото

У занедбаному бліндажі зберігався цілий арсенал боєприпасів

У Луганській області працівники Попаснянського відділу поліції спільно з співробітниками СБУ виявили та вилучили цілий арсенал боєприпасів. Про це йдеться в повідомленні, поширеному пресс-службой Нацполіції.

Зокрема, як повідомляється, вчора, між селами Комишуваха та Вікторівка Попаснянського району, в занедбаному бліндажі, правоохоронці виявили склад боєприпасів.

В результаті проведених робіт правоохоронцями було вилучено: 72 гранати ("РГД-5" та "Ф-1"), 20 осколково-фугасних малокаліберних арт-систем калібру 23 мм, 10 бронебійних патронів, дві протитанкові міни ТМ-62м з детонаторами до них, двадцять п'ять ВОГ-17м, два заряду до БМП-1, чотири РПГ-22, ПГ7, три осколкові гранати ПГ-9 73 мм, три осколкові гранати СПГ-9, три УЗРГМ-2, чотири УЗРГМ, 3180 патронів різного калібру, чотири снаряди ОФ-26 й корпус протитанкової гранати із запалом до неї.

Даний факт внесено до ЄРДР і кваліфікований за ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Все вилучене направлено на дослідження.

У Луганській області вилучено велику кількість боєприпасівУ Луганській області вилучено велику кількість боєприпасівУ Луганській області вилучено велику кількість боєприпасів

Фото поліції Луганської області

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку року вилучили 13 тис. боєприпасів.