ua en ru

У Луганській області головного редактора місцевого видання засудили за антиукраїнські заклики

У Луганській області головного редактора місцевого видання засудили за антиукраїнські заклики Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Редактор закликав до зміни територіальних меж України і порушення конституційного порядку

У Луганській області головного редактора газети "Вісті Новоайдарщини" засудили за антиукраїнські заклики. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури Луганської області.

"Розслідуванням встановлено, що в травні 2014 редактор одного з друкованих видань в Луганській області отримав вказівку від так званих "організаторів референдуму" на підтримку терористичної організації "ЛНР" по розміщенню нотаток антиукраїнського характеру і публічних закликів до вчинення дій з метою зміни меж територій або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України в газеті "Известия Новоайдарщини", - йдеться в повідомленні

Повідомляється, що під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою вину, покаявся і активно співпрацював зі слідством. Враховуючи це, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Так, редактор був визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання строком на 2 роки.

Нагадаємо, також сьогодні Оріхівський районний суд Запорізької області заочно засудив до 8 років позбавлення волі бойовики терористичної організації "Донецька народна республіка".