ua en ru

У Луганській області чиновника Пенсійного фонду викрито на хабарі в 100 тис. гривень

У Луганській області чиновника Пенсійного фонду викрито на хабарі в 100 тис. гривень Фото: вилучені кошти в Лисичанську (lug.gp.gov.ua)

Нині також проводяться обшуки в керівництва пенсійного фонду області

Слідчими прокуратури Луганської області та співробітниками управління захисту економіки Національної поліції України викрито посадовця Управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанськ під час одержання неправомірної вигоди в сумі 100 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема зазначено, що правоохоронці затримали двох фігурантів справи під час одержання частини обумовленої суми в розмірі 100 тис. гривень.

"Кошти вимагали за незаконне зарахування трудового віку (стажу) з метою подальшого незаконного оформлення пенсійних виплат. На цей час у посадовця, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК, виявлено та вилучено грошові кошти, що були предметом неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Нині, за даними відомства, проводяться одночасні обшуки за місцем роботи та мешкання підозрюваного, а також керівництва пенсійного фонду.

Як повідомляється, досудове розслідування триває, перевіряється причетність підозрюваного та інших працівників пенсійного фонду до вчинення аналогічних корупційних злочинів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області СБУ викрила на хабарі чиновників районного відділення поліції.