ua en ru

В Одеській області СБУ викрила на хабарі чиновників райвідділу поліції

В Одеській області СБУ викрила на хабарі чиновників райвідділу поліції Фото: хабар (РБК-Україна)

Поліцейські систематично вимагали гроші з правопорушників

В Одеській області Служба безпеки України (СБУ) викрила на хабарі чиновників районного відділення поліції. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"Співробітники СБУ спільно із внутрішньою безпекою Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі керівників одного з районних відділень поліції в Одеській області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що поліцейські систематично вимагали гроші з правопорушників за не притягнення їх до кримінальної відповідальності при вчиненні злочину.

Так, оперативники спецслужби, зокрема, задокументували факт вимагання зловмисниками від місцевого жителя 15 тис. гривень за не притягнення його до кримінальної відповідальності за крадіжку комунального майна.

Наголошується, що співробітники СБУ затримали підполковника поліції після передачі чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 9 тис. гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії.

На Одещині #СБУ викрила на хабарі посадовців районного відділення поліції Співробітники СБ України спільно з внутрішньо...

Опубліковано Служба безпеки України 24 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура готує клопотання про арешт одеського контрабандиста Вадима Альперіна, який пропонував детективу Антикорупційного бюро 800 тис. доларів хабара.