ua en ru

У Луганській області будуть заочно судити трьох керівників "поліції ЛНР"

У Луганській області будуть заочно судити трьох керівників "поліції ЛНР" Фото: ілюстративне фото (mvdlnr.ru)

Обвинувачені очолюють "відділи поліції" в трьох районах окупованої Луганської області

Прокуратура Луганської області передала до суду обвинувальні акти у відношенні трьох керівників так званої "поліції" самопроголошеної "Луганської народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прокуратури.

Повідомляється, що прокуратура завершила заочне розслідування стосовно трьох співробітників так званого "міністерства внутрішніх справ ЛНР", яких підозрюють в участі в діяльності терористичної організації.

Слідство встановило, що троє громадян України займають посади так званих "начальників районних відділів поліції" в Антрацитівському, Артемівському та Слов'яносербському районах Луганської області. Вони незаконно проводять оперативно-розшукову діяльність, досудове слідство та кримінальне переслідування громадян України, які знаходяться на окупованій території.

"Оскільки так звані "правоохоронці" переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, стосовно останніх здійснено процедуру спеціального попереднього розслідування, за результатами якої обвинувальні акти направлені до суду", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура завершила розслідування і направила до суду справу стосовно одного з ватажків самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Тимофєєва ("Ташкент").