ua en ru

До суду направили обвинувальний акт стосовно одного з ватажків "ДНР"

До суду направили обвинувальний акт стосовно одного з ватажків "ДНР" Фото: Олександр "Ташкент" Тимофєєв (twitter.com/donnews)

Тимофеєву загрожує до 15 років позбавлення волі

Прокуратура завершила розслідування і направила до суду справу стосовно одного з ватажків самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Тимофєєва ("Ташкент"). Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що прокуратура завершила розслідування у відношенні Тимофєєва, який займає посаду так званого "міністра доходів і зборів ДНР". За даними слідства, у вересні 2014 року він після звільнення з Управління державної митної служби в Донецькій області ДФС України вступив до "ДНР" і був призначений на посаду "міністра".

"Очолюючи "міністерство доходів і зборів ДНР" і реалізуючи покладені на нього функції, обвинувачений сприяє введенню примусових податків і зборів, які зобов'язані платити... на тимчасово окупованій території Донецької області", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, в подальшому ці кошти спрямовуються на фінансування, в тому числі, силового блоку "ДНР".

"За час діяльності зазначеного "міністерства" під керівництвом обвинуваченого здійснено фінансове забезпечення "ДНР"....на суму не менше 14 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Оскільки посібник терористів знаходиться на тимчасово окупованій території, його будуть судити заочно. Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області судитимуть десятьох "силовиків ДНР".