ua en ru

У Луганській області судитимуть організаторів "референдуму" на підтримку ЛНР

У Луганській області судитимуть організаторів "референдуму" на підтримку ЛНР Фото: сепаратист ЛНР (dnr-news.com)

На даний час організатори ховаються від органів слідства і суду

У Луганській області судитимуть співорганізаторів "референдуму" на підтримку терористичної організації ЛНР на території міста Щастя. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Зазначається, що навесні 2014 року громадяни України забезпечили проведення так званого "референдуму" на підтримку терористичної організації ЛНР у місті Щастя.

"Вказані особи займалися організаційними питаннями проведення псевдореферендуму, забезпеченням явки людей для залучення до роботи так званої «дільничної комісії», організацією охорони порядку при проведенні "референдуму", - йдеться у повідомленні.

Наразі вказані особи наразі переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області. Їх оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальні акти направлено до суду.

За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області співробітники Служби безпеки України припинили діяльність мережі інформаторів бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР).