ua en ru

У Луганській області бойовик ЛНР добровільно здався правоохоронцям

У Луганській області бойовик ЛНР добровільно здався правоохоронцям Фото: затримання

Прокурор направив до суду клопотання про звільнення здалося бойовика від кримінальної відповідальності

У Луганській області учасник терористичної організації ЛНР добровільно здався правоохоронним органам. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Сєвєродонецьким міським судом розглянуто клопотання прокурора і звільнений від кримінальної відповідальності учасника терористичної організації "Луганська народна республіка", який добровільно здався правоохоронним органам України та надав інформацію щодо осіб, які продовжують скоювати злочини проти народу України, знаходячись на боці бойовиків.

"Під час судового розгляду встановлено, що житель міста Лисичанська Луганської області в червні 2014 року, діючи під впливом антиукраїнської пропаганди, вступивши в склад підрозділи тилового забезпечення одного з озброєних формувань терористичної організації ЛНР. Після звільнення міста Збройними Силами України, він у складі зазначеного підрозділу переїхав в місто Стаханов, де продовжив незаконну діяльність. Проте, усвідомивши, що діяльність ЛНР не відповідає задекларованим "ватажками" принципам, добровільно вийшов з її складу і звернувся в правоохоронні органи України" - повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, 2 ноябряна підконтрольну Україні територію повернувся ще один колишній учасник незаконних збройних формувань і добровільно здався спецслужбам.