ua en ru

У Луганській обл. затримано "продавця інформації" для бойовиків

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою жителя Луганської області у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь і сприяння діяльності терористичної організації). Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

"Встановлено, що протягом січня-лютого поточного року підозрюваний передавав представникам терористичної організації "ЛНР" особисті дані військовослужбовців, що беруть участь в АТО, та осіб, які мобілізовані. За надання такої інформації зловмисник отримав 800 доларів", - сказано в повідомленні.

Особі повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проводяться слідчі дії та з'ясовуються джерела витоку інформації з військових комісаріатів області.

Зазначимо, що за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України, передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше в березні в Черкаській області співробітники СБУ затримали громадянина РФ, який воював на боці терористів т.зв. "ЛНР" у складі незаконного воєнізованого формування "Привид" і збройних угруповань терориста Козіцина.