ua en ru

У Луганській обл. затримано ще одного інформатора ЛНР

У Луганській обл. затримано ще одного інформатора ЛНР

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в Луганській області за фактом сприяння діяльності терористичної організації (ч.1 ст.258-3 КК України). Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

"Встановлено, що в період із червня 2014 року по березень 2015 року житель одного з населених пунктів Луганської області повідомляв членам терористичної організації "ЛНР" інформацію про дислокацію в місті Сєвєродонецьку військової техніки та військовослужбовців Збройних сил України, а також про місцевих жителів, які співпрацюють з українською владою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначена особа за матеріальну винагороду чергувала на блокпостах, встановлених бойовиками в місті Сєвєродонецьку, а також передавала їм продукти харчування.

Винуватцеві повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В даний час виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення спільників вказаної особи і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Санкція ч.1 ст.258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше в березні в Луганській обл. був затриманий черговий інформатор ЛНР.