ua en ru

У районі ООС готові збивати російські безпілотники, - штаб

У районі ООС готові збивати російські безпілотники, - штаб Фото: дрон (OSCE/Evgeniy Maloletka)

ЗСУ провели на Донбасі навчання з виявлення та ліквідації ворожих безпілотників

На Донбасі сили операції Об'єднаних сил (ООС) провели тренування із виявлення та ліквідації ворожих безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зазначається, що до тренування були залучені екіпажі вертольотів та наземних підрозділів. Вітчизняний безпілотник "Лелека" грав роль російського "Орлана", а вертолітники на нього полювали.

"Тренування показало готовність підрозділів армійської авіації збивати ворожі БПЛА в місцях, де застосування ракет протиповітряної оборони буде недоцільним", - повідомили в штабі.

У районі ООС готові збивати російські безпілотники, - штаб

Нагадаємо, незабаром в Україні набуде чинності новий наказ Державної авіаційної служби про використання повітряного простору. Цей документ, серед іншого, встановлює загальні правила для польотів дронів, оскільки раніше для них не було подібних норм. Під час підготовки цього наказу Державіаслужба та Міністерство оборони хотіли дозволити літати без дозволів дронам тільки до двох кілограм і не вище 50 метрів. Проте врешті було вирішено, що при дотриманні деяких умов можна буде літати дронам до 20 кг і на висоту до 120 метрів.