ua en ru

У Луганській обл. СБУ затримала на хабарі головного лікаря медзакладу

У Луганській обл. СБУ затримала на хабарі головного лікаря медзакладу Фото: СБУ

Посадовець протиправно зібрав з підлеглих понад 100 тис. грн

У Луганській обл. співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали головного лікаря одного з медичних закладів на хабарі. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Служба безпеки України припинила протиправні дії головного лікаря одного з медичних закладів Луганської області, який систематично збирав "данину" зі своїх підлеглих. Причини вимагання хабарів були різноманітні: від заснування лікарні (яке, так і не було відзначено) та інших "знаменних подій", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, за два роки посадовець протиправно зібрав з підлеглих понад 100 тисяч гривень.

Зазначається, що співробітники СБУ затримали очільника лікарні "на гарячому" при одержанні чергового фінансового "внеску" від колективу, оскільки ч. 1 ст. 23 Закону "Про запобігання корупції" забороняє посадовцям вимагати, просити та одержувати від підлеглих подарунки для себе чи для своїх близьких.

Наразі за матеріалами СБУ слідчими міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). У лікувальному закладі проводиться ретельна перевірка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сумській обл. на хабарі в 10 тис. дол. затримано майора карного розшуку МВС.