ua en ru

У Луганській обл. ліквідували нелегальний канал постачання палива

У Луганській обл. ліквідували нелегальний канал постачання палива Фото: Дизпаливо

Вилучено понад 7 тонн дизпалива

Підрозділ податкової міліції "Фантом" спільно зі співробітниками Служби безпеки України (СБУ) і працівниками Державної фіскальної служби (ГФС) в Луганській області викрили нелегальну схему поставок, зберігання та реалізації пального, яке надходило з тимчасово неконтрольованих територій через сектор "А". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

Так, згідно з інформацією прес-служби відомства, оперативникам фіскальної служби надійшла інформація, що на території машино-тракторної станції в смт. Біловодськ діє автозаправка, де реалізується бензин і дизпаливо за заниженими цінами.

"Під час перевірки правоохоронці дійсно виявили автозаправну колонку з пістолетом і лічильником, до того ж на заправці здійснювався продаж пального із каністр. Однак жодних документів на такий вид діяльності керівник станції надати не зміг", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в ході подальшої перевірки з'ясувалося, що приміщення та потужності машино-тракторної станції використовуються як накопичувальна база для нафтопродуктів, які нелегально надходять з тимчасово неконтрольованих територій.

За попередньою інформацією правоохоронців, поставки відбувалися в нічний час за допомогою вантажних мікроавтобусів, які без реєстраційних знаків перетинали лінію розмежування поза пунктами пропусків.

"Надалі паливо збувалося оптовими партіями попереднім замовникам і в роздріб населенню. Зараз вилучено більше 7 тонн дизпалива", - зазначили в прес-службі.

За фактом незаконного транспортування, зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 КК України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, вчора співробітники СБУ ліквідували парамілітарну структуру, яка, прикриваючись волонтерською діяльністю, намагалася налагодити канал постачання вогнепальної зброї із зони АТО.