ua en ru

На луганському напрямку зони АТО ситуація загострилася, на донецькому - стабілізувалася, - АПУ

На луганському напрямку зони АТО ситуація загострилася, на донецькому - стабілізувалася, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

На маріупольському напрямку ситуація відносно спокійна

Ситуація на луганському напрямку в зоні АТО дещо загострилася, в той час як на донецькому - стабілізувалася. Про це в ході брифінгу в Києві повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На луганському напрямку ситуація дещо загострилася. Неподалік від селища Старий Айдар наші військові успішно і без втрат відбили напад диверсійно - розвідувальних груп противника, що намагалася переправитись через Сіверський Донець. Вперше за кілька останніх тижнів бойовики провели три потужних артилерійських обстріл наших позицій на Бахмутської трасі, передусім з позицій навколо селищ Новодашковское і Горіхове", - сказав Лисенко.

За його словами, епізодичні обстріл і провокації противника протягом минулої доби на луганському напрямку відбулися в Станиці Луганській, Щастя і між Троїцьким і Калиновим в Попаснянському районі.

"На Донецькому напрямку ситуація стабілізувалася. Неподалік від Світлодарська та Горлівки, а також уздовж залізниці Костянтинівка-Ясинувата не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші з боку незаконних збройних формувань", - зазначив представник АПУ.

Він додав, що на маріупольському напрямку ситуація відносно спокійна.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранено 2 українських військових, загиблих немає.