ua en ru

Луганська обл. продовжує отримувати гуманітарну допомогу від штабу Ахметова

Жителі Луганської області продовжують отримувати продуктові набори від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Про це повідомляє прес-служба штабу.

Сьогодні вранці в Сєвєродонецьк прибули вантажні машини з 9 тис. наборів для переселенців, які тимчасово проживають в місті, а також для жителів населених пунктів області зі складною гуманітарної ситуацією. Вже сьогодні волонтери почали роздавати пакети з продуктами першої необхідності в місцях компактного проживання переселенців у Сєвєродонецьку.

У найближчі дні мобільні групи волонтерів відвезуть частина гуманітарної допомоги в Новоайдаровский і Попаснянський райони, а також в Лисичанськ, Щастя та Станицю Луганську. Останній населений пункт, згідно з даними Гуманітарної карти ситуації і потреб Донецької і Луганської областей, входить в ТОП-5 міст, які найбільше потребують продуктах харчування. В Станиці Луганській потреба в продуктах відзначають 60% жителів.

Сергій Делас, представник Гуманітарного штабу Ріната Ахметова в Луганській області: "В Сєвєродонецьку ми залишили 2000 продуктових наборів, 1000 вже відправили на Лисичанськ, стільки ж - в Станицю Луганську. 1700 наборів буде доставлено в Щастя, ще 1700 і 1000 наборів - у Попаснянський і Новоайдаровские райони. У планах на листопад - надання допомоги у зоні АТО. В першу чергу, продуктові набори відправимо в Краснодон, Свердловку і Ровеньки, де люди дуже потребують допомоги".

Всього в Луганщину в рамках Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова було доставлено 36,5 тис. продуктових наборів. Допомога призначається для найбільш незахищених категорій з числа зареєстрованих переселенців і жителів області: сиріт, інвалідів, багатодітних та одиноких матерів.