ua en ru

Луганськ п'ятий день без енергопостачання, - міськрада

У Луганську вже п'ятий день відсутнє енергопостачання, немає води.

У Луганську вже п'ятий день відсутнє енергопостачання, немає води. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської міської ради.

"Станом на ранок 7 серпня в Луганську зберігається критична ситуація, яка погіршується з кожним днем. Близько двох тижнів більша частина городян відключені від енергопостачання - відсутнє світло та вода. З 3 серпня знеструмлене все місто, не працює стаціонарний і мобільний зв'язок", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням прес-служби міськради, в ніч з 6 на 7 серпня в Луганську тривали збройні протистояння, райони міста знову піддалися обстрілу, є пошкодження житлових будинків і об'єктів соціальної сфери.

На всій території обласного центру тривалий час відсутнє світло та вода, в деяких районах міста вода йде самопливом.

З 26 липня у водопровідну мережу надходить питна вода, знезаражена не в повному обсязі. У місті не залишилося запасів палива.
Більша частина магазинів залишаються закритими. У черзі за хлібом великі черги. Є кілька відкритих точок, що працюють завдяки електрогенераторам.

Міська влада Луганська запевняє, що шукає шляхи вирішення проблеми вивезення сміття для того, щоб не допустити в місті екологічної катастрофи. Також повідомляється, що, незважаючи на постійні обстріли міста, двірники прибирають вулиці і територію житлових районів.

У Луганську не працюють банки, не виплачуються пенсії, зарплати і соціальні виплати.