ua en ru

Луганськ отримує лише п'яту частину від необхідної кількості електроенергії, - заступник мера

Луганськ отримує лише п'яту частину від необхідної кількості електроенергії - тільки 40 МВт від необхідних 200.

Луганськ отримує лише п'яту частину від необхідної кількості електроенергії - тільки 40 МВт від необхідних 200. Про це на зборах депутатів Луганської міської ради заявив заступник міського голови Маноліс Пілавов, передає прес-служба міськради.

"Говорити про повномасштабне підключення житлового фонду до електропостачання не доводиться, поки з необхідних 200 МВт ми отримуємо на місто лише 40. Тому в даний момент на першому місці залишаються стратегічні об'єкти", - заявив Пілавов.

Також він зазначив, що вдалося подати світло у більшість будинків, обладнаних електроплитами, тепер з 58 існуючих проблемними залишаються 5.

"По всіх інших напрямках міські комунальні підприємства практично увійшли в штатний режим роботи. Йде системна підготовка міста до опалювального сезону. Будинки та соціальні об'єкти практично готові прийняти теплоносій, побоювання викликають ті будівлі, які постраждали під час обстрілу, але ми працюємо над усуненням аварійних ситуацій", - сказав заступник мера.

Нагадаємо, жителі Луганська майже два місяці залишалися без електропостачання через пошкодження в результаті бойових дій. Зараз у Луганську проводяться роботи з ремонту теплотрас, електромереж та вивезення мусора.