ua en ru

Лубківський: Ситуацію зі стадіоном у Львові вирішить концепція розвитку

Ситуацію зі стадіоном у Львові вирішить концепція розвитку. Про це заявив в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна" голова місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський. "Стадіон - це вельми серйозний і дуже витратний в своєму змісті об'єкт. У перспективі він повинен ще і приносити прибуток. Потрібна концепція розвитку, як це відбувається у всьому світі", - підкреслив Лубківський.

За його словами, на час турніру управління стадіоном йтиме спільно з УЄФА. "Але що буде після турніру - незрозуміло. Не ясно, хто на цьому стадіоні гратиме. "Карпати" гратимуть чи ні? А якщо «Карпати» гратимуть на цьому стадіоні, то хто гратиме на стадіоні "Україна"? Поки відповіді на це питання ми не отримали", - зазначив він.

Лубківський також підкреслив, що ще однією проблемою в Львові є транспортна інфраструктура: "Спробуйте сьогодні проїхатися по львівських дорогах. Адже і українські, і іноземні вболівальники винні не просто приїхати до Львова, а і добратися додому живими і на своїх нерозбитих машинах. Ці дороги потрібно побудувати".

"Ми сьогодні говоримо, що Львів виконує умови УЄФА по розміщенню. Так, це правда. Але левова частина номерного фонду знаходиться в Трускавці. Центр управління буде розміщений в готелі „Леополіс" в Львові, але частина цільових груп УЄФА житиме в Трускавці, до якого теж потрібно нормально дістатися. До того ж очікується, що до Львова прибуде багато вболівальників з Польщі, а це - автотранспорт, тобто і пропускні пункти, і митниця, і виділені смуги на межі, і логістика пересування великої кількості людей і транспорту через кордон. Це мегапроект! А деякі чиновники до цих пір розуміють це досить туманно", - зазначив Лубківський.

При цьому він підкреслив, що велика частина завдань вже вирішена. "Але зробити потрібно ще дуже багато. Ну, наприклад, питання забезпечення турніру автобусами. У Львові є ЛАЗ, але ви поцікавтеся у мера, скільки Львів купив автобусів. Донецьк автобуси купив. Харків купив. Що в Львові - неясно. Хоча вони чудово розуміють, що людям потрібний комфортний транспорт, а не убиті маршрутки", - додав він.

Крім того, Лубківський заявив, що основна проблема Донецька при підготовці до Євро-2012 - це розміщення цільових груп, а в Харкові серйозних проблем з підготовкою до Євро-2012 немає.