ua en ru

Лозовий заявив про "план дестабілізації" з боку Тимошенко і Медведчука

Лозовий заявив про "план дестабілізації" з боку Тимошенко і Медведчука Фото: Андрій Лозовий

Сьогоднішній інцидент у парламенті навколо виступу Юрія Шухевича, який не відбувся, є частиною плану з дестабілізації української державності, який задуманий в Москві. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив депутат фракції РПЛ Андрій Лозовий.

МОСКОВСЬКИЙ СЦЕНАРІЙ - шляхом маніпуляцій змусити Юрія Шухевича ініціювати імпічмент Президента, затим - вбити Шухевича,...

Опубліковано Андрієм Лозовим 15 листопад 2016 р.

Зокрема, Лозовий виклав суть так званого плану, який зводиться до того, щоб "шляхом маніпуляцій змусити Юрія Шухевича ініціювати імпічмент президента, потім - вбити Шухевича, і скористатися його загибеллю для дестабілізації ситуації в країні".

За його словами, реалізувати цей план намагалися Юлія Тимошенко і Віктор Медведчук.

"Сам план: Шухевич робить заяву. Вони знали, що пан Юрій готує виступ з трибуни, досить критичний до влади, але ніяк не навпаки. Через охоронця Медведчука, псевдопатріота Олександра "Ченця" Білика, який зумів використати наосліп праведний гнів декількох авторитетних патріотів, Шухевичу намагалися всунути в виступ заклик до початку процедури імпічменту Порошенка (яка б не мала жодних юридичних наслідків!)", - пише він.

"Перед виступом пан Юрій збирався порадитися з Олегом Ляшком, але вони вирішили, що він не встигне цього зробити. З цією метою Юлія Тимошенко вперше за свій вже двадцятирічний досвід роботи в парламенті відмовилася від слова і "спонтанно" передала його Шухевичу. Те, що вона цей крок продумала і готувалася, чітко видно на відео нижче - вона киває головою, кличе свого депутата Сергія Євтушка і дає йому команду вести Шухевича до трибуни. Незадовго до цього охоронець Медведчука Білик в кулуарах, маніпулюючи фактами, зміг переконати пана Юрія у нібито правдивості недостовірної інформації. Тобто Тимошенко і Медведчук чітко прорахували кожну деталь", - додав нардеп.

Другим пунктом "плану" Лозовий зазначив "розкрутку заяви Шухевича в одній зв'язці з кремлемайданом".

"Жодних наслідків цей заклик не мав би, оскільки за імпічмент у ВР елементарно не вистачить голосів. Але, погодьтеся, це цікавий інформаційний привід - Шухевич закликав до імпічменту Порошенка. Красива для РФ картинка в одному логічному ряду з проплаченими "акціями протесту". Правильне з московської точки зору подання цього контенту телеканалом Льовочкіна-Фірташа "Інтер", іншими рупорами Кремля в Україні, тими, кого вони елементарно купили і, звичайно, російськими ЗМІ", - пише він.

"Тим більше, заяву такої авторитетного людини, як Юрій Шухевич, ще й у такій подачі ЗМІ могла б направити праведний гнів багатьох людей з правого середовища, добровольців, волонтерів, інтелігенцію наосліп підтримувати зрежисований в Москві сценарій на розхитування ситуації і знищення держави", - додав політик.

У "плані" нардеп також вказав на можливе вбивство Шухевича. "І використання його загибелі як головний дестабілізуючий фактор. Звинувачували б через підконтрольні ЗМІ у його вбивстві владу, ескалуючи протест і закликаючи людей штурмувати державні установи. Масові вуличні сутички. Постійні вбивства і викрадення людей. Повноцінний квазімайдан. Хаос. Безвладдя. Розвал державності. Поки що цей сценарій вдалося переламати. А Шухевич буде забезпечений цілодобовою охороною. Країна переживає дуже драматичний момент своєї історії. Думайте головою! Інакше повториться історія 1917-22 років і ми надовго втратимо нашу державність", - написав Лозовий.