ua en ru

Лозовий з трибуни Верховної Ради виступив на кримськотатарській мові

Перед голосуванням за законопроект про визнання депортації кримських татар з Криму геноцидом Андрій Лозовий виступив у парламенті на кримськотатарській мові і назвав їх невід'ємною частиною українського народу.

Своєю промовою радикал підтримав татар, які зараз знаходяться на анексованій Росією території.

"Трагічні і разом з тим величні події Революції гідності і війни на Сході показали, що народилася справжня українська політична нація. Її невід'ємна складова - наші брати кримські татари. Більшість кримських татар підтримували Майдан, є татари і добровольчих батальйонів, які захищають Україну від московських окупантів. І ми разом захистимо право нашого єдиного українського народу на свободу, гідність і соборність. І спільними зусиллями переможемо Путіна з його хворим бажанням відродити Російську імперію", - запевнив народний обранець.

Нагадаємо, сьогодні парламент визнав депортацію кримських татар з Криму геноцидом.

"Законопроект був прийнятий з порушенням регламенту з боку спікера Верховної Ради В. Гройсмана, який вніс неіснуючий термін "сигнальне голосування", не давши парламентаріям повернути проект закону на повторне голосування після невдалої спроби", - вважає Лозовий.