ua en ru

"Помилковий" візит ГПУ до Ляшко, швидше за все, попередження від влади, - експерт

"Помилковий" візит ГПУ до Ляшко, швидше за все, попередження від влади, - експерт Фото: Олег Ляшко

Сьогоднішній "як би випадковий" візит слідчих Генеральної прокуратури до лідера Радикальної партії Олега Ляшка, швидше за все, є попередженням від влади. Таку думку висловив політичний консультант Петро Охотін.

Експерт підкреслив, що це, найімовірніше, пов'язано з опозиційною діяльністю політика і його команди.


"Якщо помилка все ж виявиться правдивою і це не політичний тиск, а звичайна халатність "орлів Луценка", то це викликає дуже серйозні сумніви щодо професіоналізму ГПУ і здібності вести конкретні справи проти реальних злочинців, а не опозиціонерів", - вважає Охотин.

За його словами, візит до Ляшка стався на тлі інших резонансних справ, фігуранти яких досить спокійно себе почувають.

"Запізнілі візити до тих же Клюєву і Сівковичу давно не актуальні, адже обох вже давно немає в країні. І шукати хоч що-то давно вичищених будинках - марно. Однак документацією дійсно потрібно зайнятися, адже там може бути досить багато доказів, бажано робити це публічно", - зазначив він.

"насправді, такі візити ГПУ тільки додадуть рейтингів Ляшко. Внаслідок таких подій він буде виглядати в інформаційному полі як основний опозиційний політик, який відкрито протистоїть владі і витримав уже не одну силову і інформаційну кампанію", - підсумував експерт.