ua en ru

Ложкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторів

Ложкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторів Фото: Борис Ложкін виступив на форумі "Диригенти змін"

Ложкін зазначив, що бізнес - це основа, на якій будується економіка держави

В Україні відбуваються позитивні зміни, коли бізнес і держава більше не є ворогами, проте бізнес до сих пір мало готовий до приходу інвесторів. Про це в ході форуму "Диригенти змін" заявив бізнесмен та інвестор Борис Ложкін.

"Головна і найважливіша зміна, що відбувається в Україні сьогодні - зміна мислення. Держава і бізнес перестають сприймати один одного як ворогів. Бізнес - це основа, на якій будується економіка держави, а не живильне середовище для особистого збагачення чиновників. І держава повинна максимально сприяти розвитку підприємництва", - зазначив Ложкін.

Він закликав український бізнес зайняти більш активну позицію і добиватися співпраці від держави. Асоціації і ради можуть стати ефективними лобістськими інструментами, з допомогою яких можна поліпшити бізнес-клімат в країні.

"Від руху бізнесу і держави назустріч один одному ми отримаємо позитивний синергетичний ефект, який стимулюватиме зростання економіки", - переконаний Ложкін.

У той же час бізнесмен зазначає, що для залучення інвестицій потрібні зусилля не тільки держави, але й бізнесу.

"На жаль, український бізнес - часто навіть порівняно великий - рідко виявляється підготовленим до приходу інвестора. Компанії погано структуровані, працюють без адекватної фінансової звітності, не пристосовані до міжнародних стандартів аудиту", - констатував Ложкін.

Ложкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторівЛожкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторівЛожкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторівЛожкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторівЛожкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторів
Бізнесмен розповів, що разом з партнером по інвестиційному бізнесу Андрієм Пивоварським півроку вивчав інвестиційні проекти.

"За цей час ми подивилися близько сотні компаній, з них лише три були як слід підготовлені до глибоких переговорів. Інші вважають, що поки інвестор не з'явився на горизонті, наводити в компанії порядок необов'язково. Але без цього він навряд чи прийде", - попередив бізнесмен.

Раніше повідомлялося, що Борис Ложкін і Андрій Пивоварський створили інвестиційну компанію, яка планує займатися інвестиціями в Україні та Європі, залучаючи вітчизняний та іноземний капітал.