ua en ru

Ложкін: Порошенко обговорить із новим генпрокурором відновлення Сакварелідзе

Ложкін: Порошенко обговорить із новим генпрокурором відновлення Сакварелідзе Фото: Давида Сакварелідзе можуть поновити на посаді

Про це було домовлено під час зустрічі президента зі звільненим заступником генпрокурора

Глава Адміністрації президента Борис Ложкін підтвердив, що в розмові з Давидом Сакварелідзе президент Петро Порошенко пообіцяв поговорити з новим генеральним прокурором про його поновлення на посаді в ГПУ. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Україна".

"Така розмова була. Наскільки мені відомо, мова йшла про те, що президент буде розмовляти з новим генеральним прокурором про можливе відновлення Давида на його посаді", - відповів Ложкін на питання, чи дійсно глава держави говорив із Сакварелідзе після його звільнення з посади заступника генпрокурора.


Також глава АП висловив переконання, що новим генпрокурором стане "однозначно, людина незалежна, професійна і яка користуватиметься довірою в суспільстві".

Нагадаємо, 29 березня Верховна Рада проголосувала за звільнення генпрокурора Віктора Шокіна. Трохи раніше Шокін устиг звільнити з органів прокуратури заступника прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.