ua en ru

Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Генпрокурор притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності за грубе порушення правил прокурорської етики

Заступник генерального прокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як наголошується, в Генеральну прокуратуру останнім часом неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити про невідповідність вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленою у структурі та штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області, яку займає Сакварелідзе

Причини звільнення Сакварелідзе

"Обґрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України. Генеральним прокурором України приведені у відповідність з вимогами Закону України "Про прокуратуру" структуру і штатний розклад органів шляхом видання наказу про ліквідацію посади заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області", - йдеться в повідомленні.

Сакварелідзе притягнутий до дисциплінарної відповідальності

Крім того, повідомляється, що своїм наказом від 29 березня 2016 року Генеральний прокурор України притягнув до дисциплінарної відповідальності Д. Сакварелідзе за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання в непередбачуваному законодавством порядку в службову діяльність іншого прокурора, вчинення проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов'язків, звільнивши його з посади заступника генерального прокурора України - прокурора Одеської області та органів прокуратури.

Виконання обов'язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученко О. Д.

Зазначимо, що Давид Сакварелідзе з 2008 по 2012 рік обіймав посаду головного прокурора Грузії, з 2012 по 2015 був депутатом парламенту Грузії. В лютому 2015 року Сакварелідзе отримав українське громадянство, і був призначений заступником генпрокурора України Віктора Шокіна. 16 вересня 2015 року став прокурором Одеської області. Таким чином він став поєднувати дві посади - заступника генпрокурора та обласного прокурора.

Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Фото: виконання обов'язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученко О. Д.

Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Фото: наказ Шокіна

Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Фото: Генпрокурор притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності

Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Фото: Генпрокурор притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності

Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Фото: Шокін притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності

Нагадаємо, вчора прокурор Генеральної прокуратури України (ГПУ) Владислав Куценко заявив, що інформація про звільнення команди заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе не відповідає дійсності.