ua en ru

Louis Vuitton покидає провідний дизайнер

Дизайнер Марк Джейкобс попрощався з Louis Vuitton. В середу він представив свою останню колекцію і покидає посаду креативного директора.

Дизайнер Марк Джейкобс (на фото) попрощався з Louis Vuitton. В середу він представив свою останню колекцію і покидає посаду креативного директора. Про це повідомляє "Росія 24".

Дизайнер пропрацював в Louis Vuitton з 1997 р. і за цей час вніс вагомий внесок до розвитку бізнесу і багато в чому сприяв перетворенню Louis Vuitton на глобального гравця модного бізнесу з річним виторгом в майже 10 млрд дол.

Тепер Джейкобс хоче зосередитися на своєму власному бренді і надалі провести IPO. Назва бренду дизайнера повністю повторює його ім'я і прізвище і, також як і "Луї Віттон", контролюється компанією LVMH. Останнім часом цей бренд є одним з самих швидкорослих підрозділів французького модного дому.

Керівництво холдингу вже підшукує заміну. Серед основних претендентів називають Ніколя Геськ'єра, колишнього дизайнера Balenciaga.

Ну а глава "Луї Віттон" Майкл Берк побажав своєму що вже колишньому креативнику успіхів і заявив, що цей відхід - це прагнення Джейкобса вийти на новий рівень і компанія не бачить сенсу цьому перешкоджати.

Інвесторам такі серйозні зміни відверто не подобаються. За підсумками торгів в середу акції LVMH подешевшали майже на 2,5%.