ua en ru

У Лондоні затримали 53 особи на марші в підтримку Anonymous

У Лондоні затримали 53 особи на марші в підтримку Anonymous Фото: "Марш мільйона масок" у Лондоні

Більшість із них затримано через порушення, пов'язані з наркотиками

Лондонська поліція затримала 53 людини під час проведення "Маршу мільйона масок", що відбувся 5 листопада у британській столиці на заклик хакерської групи Anonymous. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що більшість із них затримали через порушення, пов'язані з наркотиками. Крім того, кількох людей затримали за носіння зброї а також - за відмову зняти маску.

Повідомляється, що тисячі людей у масках Гая Фокса пройшли від Трафальгарської площі до Вестмінстера, скандуючи: "Чиї вулиці? Наші вулиці". Демонстрація спочатку відбувалася мирно, але, коли учасники підійшли до будівлі парламенту, вони почали жбурлятися пляшками та запалювати фаєри, йдеться в повідомленні.

Правоохоронці заявили, що арештовуватимуть "злочинців у масках, які прагнуть до безладу".

Водночас в інтернеті було поширено заяву хакерів, у якій вони взяли на себе відповідальність за збої в роботі сайту Скотленд-Ярду. У ніч на 6 листопада розділ новин на сайті поліції Лондона не завантажувався. Торік така демонстрація завершилася сутичками з поліцією.

Анархістська група хакерів Anonymous закликає до "громадянської непокори", беручи на себе відповідальність за злам чи DDoS-атаки на сайти державних відомств та фінансових установ різних країн. Точна кількість учасників цієї хакерської групи та її структура залишаються невідомими.

Нагадаємо, у Флоренції 5 листопада пройшла демонстрація проти проведення в Італії референдуму про внесення змін до Конституції, яка переросла в масові сутички з поліцією.