ua en ru

У Флоренції у сутичках з демонстрантами постраждали троє поліцейських

У Флоренції у сутичках з демонстрантами постраждали троє поліцейських Фото: у Флоренції відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією

В Італії протестують проти референдуму про внесення змін до Конституції

У Флоренції (Італія) в суботу, 5 листопада, пройшла демонстрація проти проведення в Італії референдуму про внесення змін до Конституції, яка переросла в масові сутички з поліцією. Про це повідомило місцеве видання Il Messaggero.

Через якийсь час після початку демонстрації у правоохоронців полетіли димові шашки, каміння і пляшки.

Потім кілька демонстрантів спробували прорвати поліцейський кордон, що відокремлював їх від місця проведення з'їзду Демократичної партії під головуванням прем’єр-міністра Італії Маттео Ренці, в результаті чого троє співробітників поліції отримали травми.

Мер Флоренції Даріо Нарделла засудив мітингувальників, назвавши їхні дії "дріб'язковими і ганебними".

Зазначимо, законопроект, запропонований урядом Маттео Ренці, передбачає обмеження повноважень сенату і регіональних урядів, його критики вважають, що він посягає на демократичні норми.

У Флоренції у сутичках з демонстрантами постраждали троє поліцейськихУ Флоренції у сутичках з демонстрантами постраждали троє поліцейськихУ Флоренції у сутичках з демонстрантами постраждали троє поліцейськихУ Флоренції у сутичках з демонстрантами постраждали троє поліцейськихУ Флоренції у сутичках з демонстрантами постраждали троє поліцейських

Фото: сутички демонстрантів з поліцією у Флоренції

Нагадаємо, італійські депутати, що незаконно відвідали окупований Росією Крим, запропонували провести на півострові ще один референдум.