ua en ru

В Лондоні озброєний мачете чоловік поранив трьох людей у метро

В Лондоні озброєний мачете чоловік поранив трьох людей у  метро Фото: тероризм

Перед атакою чоловік прокричав: "Це через Сирію!"

Троє громадян отримали поранення в результаті нападу невідомого чоловіка, озброєного мачете, в лондонському метро. Про це повідомила газета The Daily Telegraph.

За даними видання, інцидент стався на станції "Лейтонстоун". Лондонська поліція заарештувала нападника. За повідомленнями свідків, перед атакою чоловік прокричав: "Це через Сирію!".

Як повідомила раніше американська газета The Wall Street Journal, кілька осіб, підозрюваних у зв'язках з бойовиком терористичного угруповання "Ісламська держава" Абдельхамидом Абааудом, якого вважають організатором серії терактів 13 листопада, в даний час знаходяться у Великобританії.

Раніше з'явилася інформація, що британські правоохоронні органи вивчають повідомлення ЗМІ про те, що підпільна терористична мережа, яка причетна до серії терактів в Парижі, можливо, має зв'язки і в Сполученому Королівстві.

Нагадаємо, Британія завдала другу серію ударів по ІДІЛ. У авіанальоти на позиції бойовиків ИГИЛ брали участь два літаки "Торнадо", два літака "Тайфун", а також безпілотники.

Раніше повідомлялося, що Великобританія може стати наступною мішенню терористів ІДІЛ. За даними телеканалу CNN, який посилається на джерела розвідці, в даний час в рядах терористів знаходяться близько 700 жителів Великобританії, які можуть повернутися в країну і здійснити атаки, подібні тим, що були здійснені 13 листопада в Парижі.