ua en ru

У Лондоні суд визнав винними членів ісламістської групи "Три мушкетери"

У Лондоні суд визнав винними членів ісламістської групи "Три мушкетери" Фото: суд (tomenko.ua)

Обвинувачені свою вину не визнали і звинуватили поліцію у підробці доказів

У Лондоні (Великобританія) були визнані винними в підготовці теракту четверо чоловіків, які, за заявою прокурорів, "надихнулися" діяльністю терористичного угруповання ІД і мали намір атакувати військові об'єкти або поліцейські ділянки. Про це повідомляє Associated Press.

Відзначається, що три громадянина Великобританії - Навід Алі, Хобаіб Хусейн і Мохіра Рахман, познайомилися в тюрмі, де кожен з них вже відбував покарання за тероризм. Пізніше вони створили групу в додатку для обміну повідомленнями з назвою "Три мушкетери". Пізніше до цієї групи приєднався ще один раніше засуджений за звинуваченням у терористичній діяльності - Тахір Азіз.

Зазначено, що за чоловіками після звільнення з в'язниці продовжували спостерігати британські спецслужби і розвідка MI5, яка навіть створила фіктивну кур'єрську компанію, і найняла Хусейна і Алі на роботу.

Так, у серпні 2016 року офіцери розвідки обшукали машину Алі і виявили зброю, в тому числі муляж пістолета, частково зібрану бомбу і ніж для оброблення м'яса зі словом "кафір" ("невірний" по-арабськи, - ред.) на лезі.

При цьому обвинувачені свою провину не визнали і звинуватили поліцію у підробці доказів.

Повідомляється, що слухання суду і допити свідків проходили в закритому режимі через міркування безпеки, і супроводжувалися скандалом, коли з'ясувалося, що один з присяжних був у минулому офіцером поліції. Суд постановив замінити присяжного і розгляд продовжився.

Суд має намір оголосити вирок завтра, 3 серпня.

Нагадаємо, в кінці травня повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей створить спеціальну законодавчо встановлену комісію, яка буде протидіяти екстремізму та заохочувати громадян боротися з ним.