ua en ru

Прем'єр Британії створить комісію для виявлення екстремізму

Прем'єр Британії створить комісію для виявлення екстремізму Фото: Тереза Мей

До завдань нової комісії увійде рекомендація уряду нових законів

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей створить спеціальну законодавчо встановлену комісію, яка буде протидіяти екстремізму та заохочувати громадян боротися з ним. Про це повідомляє газета Independent.

У поширеній в суботу заяві Мей йдеться, що в завдання нової комісії увійде "рекомендація уряду нових законів, які будуть потрібні для захисту британських плюралістичних цінностей перед радикальним ісламізмом".

"Роль держави очевидна в боротьбі з тероризмом, який має на увазі поведінку кримінального характеру. Але держава також повинна допомагати людям створювати в суспільстві організації для просування і захисту британських плюралістичних цінностей і для протистояння екстремізму, який прагне підірвати наші цінності і нав'язати свої збочені переконання всім нам. ось в цьому і полягає весь план ", - сказала Мей.

Прем'єр додала, що різноманіття культур і релігій, які властиві британському суспільству, не дає громадянам королівства права ухилятися від боротьби з тероризмом, "навіть якщо іноді це соромно чи складно робити".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія знизила рівень терористичної загрози з "критичного" до "серйозного" після позитивних дій поліції з розслідування теракту в Манчестері.