ua en ru

У Лондоні пройшла багатотисячна акція протесту проти виходу країни з ЄС

У Лондоні пройшла багатотисячна акція протесту проти виходу країни з ЄС Фото: протестувальники проти Brexit у Лондоні (witter.com/WeAreOneEU)

Британці закликали керівництво країни відмовитися від запланованого на 2019 рік Brexit

У центрі столиці Великобританії відбувся мітинг проти виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу (Brexit). У суботу, 9 вересня 2017 року, тисячі людей вийшли на вулиці центральної частини Лондона, щоб закликати керівництво країни відмовитися від запланованого на 2019 рік Brexit, передає DW.

Зазначено, що колона протестувальників, які несли прапори ЄС, підійшла до офісу прем'єр-міністра на Даунінг стріт, щоб висловити урядовцям свій протест проти Brexit та освистати уряд, а потім вирушила в бік будівлі парламенту.

При цьому акцію протесту підтримав поп-музикант Боб Гелдоф. За словами організаторів, головна мета цієї акції протесту "об'єднати, обдумати та відмовитися" від Brexit.

"Немає жодних вагомих підстав покидати ЄС - усе це (що відбувається у зв'язку з виходом країни з Євросоюзу - ред.) погано", - заявив 55-річний учасник акції.

Як повідомляється, на 11 вересня заплановане голосування в нижній палаті британського парламенту щодо закону про вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС. Британські парламентарі вперше голосуватимуть щодо цього. Сам проект нормативного акту передбачає заміну понад 12 тисяч приписів та норм ЄС на їхні відповідники в національному законодавстві. Від того, як саме проголосують британські парламентарі, залежить у цілому подальша доля нинішнього уряду Терези Мей.

Нагадаємо, раніше єврокомісар із питань бюджету Ґюнтер Еттінґер заявляв, що Великобританія після запланованого на 2019 рік виходу з Євросоюзу зобов'язана здійснювати виплати Брюсселю ще до 2023 року.