ua en ru

Британія має платити Брюсселю за Brexit до 2023 року, - єврокомісар

Британія має платити Брюсселю за Brexit до 2023 року, - єврокомісар Фото: Ґюнтер Еттінґер (flickr.com euregional)

Такою є позиція Єврокомісії

Великобританія після запланованого на 2019 рік виходу з Європейського Союзу зобов'язана здійснювати виплати Брюсселю ще до 2023 року. Такою є позиція Єврокомісії, озвучена єврокомісаром із питань бюджету Ґюнтером Еттінґером, передає DW.

"Європейський Союз очікує, що британці дотримаються раніше даних обіцянок. Вони повинні повною мірою виконувати свої фінансові зобов'язання до кінця 2020 року та продовжувати робити відрахування Євросоюзу до 2023 року", - вважає він.

Як відомо, цього тижня безрезультатно завершився третій етап переговорів Євросоюзу з Великобританією щодо Brexit. Британський міністр із питань Brexit Девід Девіс у переговорах закликав до більш гнучкого підходу, зокрема щодо ціни, яку має заплатити Сполучене Королівство в зв'язку з виходом із ЄС.

Загальний "рахунок за Brexit", який Брюссель виставляє Лондону, оцінюють у суму до 100 мільярдів євро, тоді як оцінка Лондона складає лише 40 мільярдів євро.

Нагадаємо, раніше головний переговірник із боку Брюсселя Мішель Барньє заявив за результатами перемовин, що Лондон відмовляється виконувати деякі взяті на себе фінансові зобов'язання після Brexit.

Єврокомісар Еттінґер розповів, що Великобританія зокрема зобов'язалася сплачувати свої внески до бюджету ЄС до 2020 року. Свою згоду на це, за його словами, 2013 року дав тодішній глава уряду Великобританії Девід Кемерон, і відповідний документ з юридичної точки зору є обов'язковим для виконання.