ua en ru

У Лондоні вшанували пам'ять загиблих в теракті

У Лондоні вшанували пам'ять загиблих в теракті Фото: у Лондоні вшанували пам'ять загиблих

Учасники поклали квіти в пам'ять про загиблих

Біля мерії Лондона, неподалік від Лондонського мосту, де в теракті загинули 7 чоловік, пройшла траурна церемонія, на яку прийшли в числі інших делегації від різних мусульманських громад Лондона. Про це повідомляє BBC.

У жалобній церемонії взяли участь глави всіх основних релігій і конфесій Британії, мер Лондона Садок Хан, міністр внутрішніх справ Ембер Радд, а також представники поліції і парамедики.

Так, учасники поклали квіти в пам'ять про загиблих, після чого була оголошена хвилина мовчання. Мер Садок Хан - мусульманин і син іммігрантів з Пакистану - раніше заявив, що "хворе і збочене" тлумачення ісламу терористами не має нічого спільного з релігією, до якої належить у тому числі і він сам.

Мерія Лондона запросила на церемонію всіх бажаючих, і до будівлі міської ради прийшли, крім інших, численні делегації від мусульманських громад з різних районів Лондона.

"Ми - мусульманська громада Дауди Бохра з Нортхолта, з півночі Лондона. Ми, британці, ми - лондонці, і ми прийшли, щоб віддати данину пам'яті жертвам і сказати, що це не відповідає ісламу, який ми знаємо", - сказала участниця.

Студент з Пакистану Ханан прийшов із земляками до мерії Лондона, щоб, за його словами, показати, що іслам - мирна релігія

Увечері в суботу автомобіль врізався в натовп на Лондонському мосту, після чого троє озброєних ножами чоловіків вискочили з машини і почали нападати на перехожих. В районі ринку Боро-маркет всі троє були вбиті поліцейськими.

Відзначимо, в результаті теракту загинули сім осіб, 48 отримали поранення, у тому числі важкі. На вечір понеділка 18 постраждалих залишаються в критичному стані.

altaltalt

Фото: у Лондоні вшанували пам'ять загиблих у теракті

Нагадаємо, британська поліція назвала імена двох із трьох нападників, які вчинили теракт в Лондоні в ніч на 4 червня 2017 року.