ua en ru

Лондон пригрозив відмовитися від переговорів із Брюсселем при виході з ЄС

Лондон пригрозив відмовитися від переговорів із Брюсселем при виході з ЄС Фото: Девід Девіс озвучив позицію уряду Британії

У випадку, якщо Брюссель наполягатиме на вимозі виплатити 100 млрд євро за вихід із Євросоюзу

Уряд Великобританії відмовиться від переговорів по Brexit, якщо Брюссель наполягатиме на вимозі виплатити 100 млрд євро за вихід із Європейського Союзу. Про це міністр із питань виходу країни з ЄС Девід Девіс заявив в інтерв'ю The Sunday Times.

Він попередив, що в іншому випадку переговори перетворяться в "хаос". Девіс пояснив, що державам Євросоюзу доведеться змінити свою позицію, якщо вони хочуть побачити прогрес на переговорах. При цьому міністр додав, що навіть 1 млрд фунтів стерлінгів вважає великою платою за вихід із ЄС.

Видання також наводить слова прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка вважає, що гроші, сплачені Великобританією в минулому, повинні враховуватися при розрахунку суми компенсації за Brexit.

Своєю чергою високопоставлений представник Євросоюзу відповів на це, що шанси на вихід Великобританія з ЄС без укладення нових угод тепер "перевищують 50%".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на вимогу Франції та Німеччини, Євросоюз підвищив для Британії суму компенсації за Brexit із 60 млрд до 100 млрд євро.