ua en ru

ЄС підвищив суму компенсації по Brexit до 100 млрд євро, - Financial Times

ЄС підвищив суму компенсації по Brexit до 100 млрд євро, - Financial Times Фото: ЄС має намір отримати від Британії 100 млрд євро

Секретар з питань Brexit Девіс заявив, що Британія не буде платити 100 млрд євро

На вимогу Франції та Німеччини, Євросоюз підвищив для Британії суму компенсації за Brexit до 100 млрд євро. Про це повідомляє Financial Times.

За прямими запитами декількох держав-членів ЄС, учасники переговорів по Brexit переглянули свої початкові розрахунки, щоб збільшити суму компенсації за вихід з об'єднання для Британії. Кошти Британії планують направити на адміністрування ЄС в 2019 і 2020 роках.

Зазначають, що в найближчі десятиліття сума, виплачена Британією буде нижче, ніж 100 млрд євро, однак більш суворий підхід до невиконаних зобов'язань значно збільшує суму в 60 млрд євро, згадану президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей прямо відкинула можливість виплати рахунку на недавньому обіді з Юнкерсом, заявивши, що будь-які фінансові умови будуть прив'язані до забезпечення торгової угоди до 2019 року.

У середу вранці секретар з питань Brexit Девід Девіс, заявив, що Великобританія "не заплатить 100 млрд євро".

Нагадаємо, Мей очікує "жорстких" переговорів з ЄС по Brexit. Лідери ЄС зайняли жорстку позицію щодо майбутніх переговорів з Великобританією.

Мей очікує "жорстких" переговорів з ЄС щодо Brexit
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/mey-ozhidaet-zhestkih-peregovorov-es-brexit-1493546488.html