ua en ru

Лондон готовий заплатити 45 млрд євро за вихід із ЄС, - Times

Лондон готовий заплатити 45 млрд євро за вихід із ЄС, - Times Фото: Brexit (pixabay.com)

Сума компенсації складається з двох частин

Лондон готовий заплатити 45 млрд євро (40 млрд фунтів стерлінгів) відступних Європейському Союзу за Brexit. Про це з посиланням на джерела в Брюсселі, які посилаються на програмну промову прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей по виходу країни з ЄС повідомляє Times.

За даними співрозмовників газети, сума виплати складається з двох частин. Перша частина - сума близько 20 млрд євро (17 млрд фунтів стерлінгів). Зазначено, що уряд Британії готовий погодитися виплатити 20 млрд євро (17 млрд фунтів стерлінгів) за вихід із Євросоюзу. Також видання повідомляло, що Брюссель запросив більше, і союз хотів би отримати близько 100 млрд євро (88 млрд фунтів стерлінгів).

Як повідомляється, інша частина виплати (також близько 20 млрд євро) - це "інші зобов'язання" Великобританії, які, за словами джерел видання, будуть обговорюватися окремо, а виплати можуть розтягнутися на довгі роки.

Зазначено, що під час виступу у Флоренції 21 вересня 2017 року Мей закликала Лондон виконати зобов'язання перед ЄС до завершення поточного бюджетного періоду, який розрахований до 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей запропонує Європейському Союзу 20 млрд євро за вихід країни з союзу (Brexit).