ua en ru

Логвинський розповів подробиці справи, по якій її викликають до НАЗК

Логвинський розповів подробиці справи, по якій її викликають до НАЗК Фото: Георгій Логвинський (OpenUkraine.org)

Нардепа викликають до НАЗК по адміністративній справі півторарічної давності

Нардепа від "Народного фронту" Георгія Логвинського викликають в Національне агентство з запобігання корупції у справі, пов'язаній з передачею до прокуратури звернення його помічника. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пост нардепа у Facebook.

Він пояснив, що півтора роки тому до нього звернувся його помічник-адвокат зі скаргою на дії правоохоронців. Його звернення для перевірки нардеп переслав до прокуратури. Однак півроку тому Логвинському прийшов лист з проханням дати пояснення.

"Я відразу направив запити в юридичне управління ВРУ, комітет з питань регламенту, Раду адвокатів...Відповіді всі були однозначні - немає не тільки обмежень або конфлікту інтересів, але є обов'язок депутата реагувати на звернення... Всі роз'яснення подані мною до НАЗК, але сталося непередбачене: в цих документах написано, що у народного депутата може бути конфлікт інтересів виключно під час голосування в залі Ради і при участі у роботі комісії У всіх інших випадках цю норму застосовувати не можна", - зазначив він.

Він також додав, що з травня його запрошували в НАЗК "на різні дати в 2017".

"Причому мені дуже цікаві причини такої різкої повторної активності, знаючи, що там немає складу і термін притягнення до адмінвідповідальності 3 місяця з моменту виявлення, а пройшло вже півтора року. Та й у травні ніби після роз'яснень планували закрити все", - підкреслив Логвинський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК викликало Логвинского для пояснень щодо адміністративного порушення. В агентстві його дії кваліфікували як зловживання депутатськими повноваженнями для "задоволення приватних інтересів".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що НАЗК виявило порушення в майже 30 звітах політичних партій.