ua en ru

Інформація про рейдерську атаку на компанію "Бельведер" виявилася фейком

Інформація про рейдерську атаку на компанію "Бельведер" виявилася фейком Фото: Георгій Логвинський

Інформація про рейдерську атаку на скандально відому французьку компанію "Бельведер" виявилася фейком. Про це в першій частині інтерв'ю РБК-Україна розповів народний депутат України від "Народного фронту", заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський.

"Все, заявлений компанією, - брехня і чиста маячня. Але вона не позбавлена для них сенсу: саме таким способом ці бізнесмени-сепаратисти намагаються приховати свої махінації, афери - кримінальні злочини, перекласти, як кажуть у народі, з хворої голови на здорову", - заявив політик.

За його словами, компанія "Бельведер" в 2006 році розпочала свою діяльність на території України і відразу ж застосувала незаконні схеми.

"Мета - отримувати надприбутки і не платити податки. Для цього створили клони з такою ж назвою, як і у Франції. Французька компанія дійсно "дуже крута". Там директори отримують мільйонні зарплати, офіси розміром з футбольне поле, літають вони на чартерах і т. д.", - розповів Логвинський.

Так, зазначив нардеп, під вказаною вивіскою починає працювати українська компанія, яка, прикриваючись "авторитетом", замовляє послуги з відстрочкою платежів. Зокрема, за словами Логвинського, загальна сума становить близько 10 млн євро.

"Далі: компанія заявляє, що у неї, мовляв, виникли проблеми. І включається новий, юридичний накатаний етап схеми: умисне банкрутство, метою якого було обдурити кредиторів, а самим залишитися з грошима і без боргів. Було дано повідомлення в газеті про те, що протягом місяця "Бельведер-Україна" приймає всі претензії. Таким чином, 80% кредиторів, не прочитавши цю газету, не подали заяви, і, згідно з законодавством України, вони втратили всі свої гроші. Ось така схема", - зазначив депутат.

Тепер же, за словами політика, "Бельведер" заявляє, що кредитори не справжні, борги компанії перед ними - вигадані, а самі кредитори - просто рейдери.

"Тобто, ті, кому "Бельведер" залишилась винною мільйонні суми, виявилися, на думку боржника, рейдерами. Дуже зручно: навіщо платити за боргами, можна просто звинуватити кредитора у рейдерстві і кричати "Рятуйте!", - резюмував Логвинський.

Зазначимо, 16 вересня 2015 року Київський апеляційний господарський суд прийняв рішення анулювати результати аукціону та подальшої незаконної (як прозвучало у вирішенні) продажу. В офіційному прес-релізі горілчана компанія Marie Brizard Wine & Spirits ("Бельведер", - ред.) заявила, що піддалася "рейдерській атаці" з боку людей, що мають відношення до народного депутата Георгія Логвинського.