ua en ru

У ЛНР заявили про відновлення електропостачання у більшості районів Луганська

У ЛНР заявили про відновлення електропостачання у більшості районів Луганська Фото: окупований Луганськ

Подачу електроенергії у Луганську відновили через годину після відключення

У більшості районів окупованого Луганська відновили електропостачання, передають підконтрольні самопроголошеній "Луганській народній республіці" місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що подачу електроенергії відновили в більшості районів Луганська нібито менш ніж через годину після відключення. Станом на 01:00 електрики не було на південних кварталах Луганська. За даними місцевої "влади", після відключення електропостачання українською стороною були знеструмлені тільки Алчевськ і Перевальськ.

Нагадаємо, в ніч на 25 квітня постачання електроенергії на непідконтрольну частину Луганської області було зупинено. Причиною припинення подачі електрики є заборгованість з оплати за поставлену та спожиту на підконтрольній ЛНР території електроенергію протягом тривалого часу.

Зазначимо, раніше також повідомлялося, що борги Луганській області за електроенергію становлять близько 5,2 млрд гривень, Донецькій області - 5,8 млрд гривень. Дані суми наводяться з урахуванням заборгованості непідконтрольних територій.