ua en ru

ЛНР також ввела санкції проти Курченко

ЛНР також ввела санкції проти Курченко Фото: Ігор Плотницький

Бойовики незадоволені зривом поставок бензину з боку втік бізнесмена

Глава самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницький слідом за ДНР ввів санкції проти українського бізнесмена Сергія Курченка. Відповідний указ" опублікований на сайті луганських сепаратистів "ЛуганскИнформЦентр".

"Провести розслідування зриву поставок нафтопродуктів компаніями Курченко С. В. на предмет виявлення злочинного умислу і саботажу метою дестабілізації соціально-політичної обстановки", - йдеться в тексті документа.

"Указ" також наказує "до закінчення перевірки заборонити Курченко і його представникам, а також особам, які перебувають з ним у договірних відносинах, в'їзд на територію Республіки, заборонити використання належних йому чи афільованим з ним особам активів і будь-які фінансові операції із зазначеними особами".

Тим же Плотницький заборонив компаніям Курченко і пов'язаних з ним структур поставляти бойовикам ЛНР ПММ і закуповувати в них вугілля та іншу продукцію.

Нагадаємо, до цього глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко підписав указ про введення санкцій щодо українського підприємця Сергія Курченко і підконтрольних йому компаній "у зв'язку зі зривом поставок компаніями Курченко бензину і ПММ".

Додамо, Сергій Курченко був оголошений у міжнародний розшук в Україні ще в 2014 р.