ua en ru

ДНР вводить санкції проти Курченка

ДНР вводить санкції проти Курченка Фото: Олександр Захарченко

Діяльність опального українського бізнесмена перевірять на предмет ймовірного саботажу

"Глава" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко підписав указ про введення санкцій щодо українського підприємця Сергія Курченка і підконтрольних йому компаній. Про це з посиланням на "адміністрацію глави ДНР" повідомляє сепаратистське "Донецьке агентство новин".

"У зв'язку зі зривом поставок компаніями Курченка бензину та ПММ в республіку главою ДНР підписано указ, що забороняє Курченку і всім афільованим з ним особам і структурам здійснювати підприємницьку діяльність на території ДНР", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з указом Захарченка, діяльність українського бізнесмена Курченка розслідується на предмет ймовірного саботажу для дестабілізації обстановки. "Аж до завершення розслідування Курченку і його представникам заборонено в'їзд на територію ДНР. Крім того, указом... вводиться пряме державне управління системою розрахунків платежів за постачання газу юридичним і фізичним особам", - заявили "власті" ДНР.

Зазначимо, що текст документа про санкції проти Курченка поки не опубліковано.

Нагадаємо, раніше "голова Народної ради" самопроголошеної ДНР Денис Пушилін заявив про посилення економічної блокади з боку України.