ua en ru

ЛНР проводить мобілізацію чоловіків віком 18-45 років

ЛНР проводить мобілізацію чоловіків віком 18-45 років Фото: "глава" ЛНР Ігор Плотницький

Також до Алчевська прибули понад 100 російських військових

Так звана "Луганська народна республіка" (ЛНР) проводить мобілізацію чоловіків віком 18-45 років. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"У рамках активізації мобілізаційних заходів, окупаційною владою РФ у Луганську здійснюється масове вручення повісток чоловікам віком 18-45 років. Побоюючись примусової мобілізації, переважна частина потенційних призовників намагається виїхати на територію мирної України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з огляду на постійні втрати особового складу та значні ускладнення в проведенні мобілізації, з території Росії на окуповані території Донбасу щоденно прибувають військовослужбовці ЗС РФ для поповнення з'єднань та частин 1 і 2 АК.

"19 лютого до м. Алчевськ прибула чергова команда понад 100 російських військовослужбовців рядового та сержантського складу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час останнього візиту радника президента Російської Федерації Владислава Суркова до так званих ДНР і ЛНР обговорювалося питання відновлення бойових дій на сході України.