ua en ru

У ЛНР проукраїнський блогер отримав 14 років в'язниці за "держзраду"

У ЛНР проукраїнський блогер отримав 14 років в'язниці за "держзраду" Фото: Едвард Неделяев (YouTube lnr.today)

Луганського блогера Едуарда Неделяева "засудили" до тюремного ув'язнення

На тимчасово окупованій території міста Луганськ проукраїнський блогер отримав 14 років в'язниці за "держзраду". Про це повідомив екс-журналіст і учасник ATO Родіон Шовкошитний в Facebook.

"Є такий Ед Нед. Або Едвард Неделяєв. Він живе в Луганську. Весь цей час він жив там. І без їжі і без води, коли було важко в 14-м. Він не хотів іти. Все розумів, але не міг. Він писав у Facebook про Луганськ, про життя в окупованому місті, про те, як він змінюється. Часто коментував повідомлення тут. Особливо не ховався, що видно з його прізвиська", - заявив Шовкошитний.

За його словами, проукраїнський блогер отримав 14 років в'язниці за "держзраду" від так званого "військового суду ЛНР".

"Він не передавав ніякої розвідувальної інформації. Нічого не коригував, не направляв, не расжигал і ще багато "не", в яких його звинувачували. Бо він не розвідник, він просто громадянин, який не сприймав загарбників у влади", - резюмував Шовкошитний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити донецького блогера Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станіслав Васін.