ua en ru

ЛНР і ДНР оголосили про введення режиму "припинення вогню" з 15 вересня

ЛНР і ДНР оголосили про введення режиму "припинення вогню" з 15 вересня Фото: Ігор Плотницький та Олександр Захарченко

Плотницький також заявив, що ЛНР з 1 вересня ні разу не порушила режим тиші

Так звана "Луганська народна республіка" (ЛНР) оголосила про введення режиму тиші "в односторонньому порядку" з 00:00 15 вересня. Про це заявив ватажок ЛНР Ігор Плотницький, повідомляє "Луганський інформаційний центр".

"Мною віддані відповідні вказівки, в 00.00 годин в ніч з 14 на 15 вересня 2016 року встановити "режим тиші". Всім підрозділам Народної міліції Луганської Народної Республіки відкривати вогонь у відповідь на обстріл і провокації з боку української армії і Нацгвардії суворо заборонено", - заявив Плотницький.

Плотницький також заявив, що ЛНР з 1 вересня ні разу не порушила режим тиші.

Пізніше про введення режиму припинення вогню й заявив ватажок "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко.

"Ми можемо оголосити, що в ніч з 14-го з 00 годин 15 вересня припиняємо будь-які обстріли території, ведення будь-яких бойових дій та закликаємо українську сторону до цього поставитися серйозно і на ділі показати, що вони готові це робити, а не декларативно заявляти", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 12 вересня 2016 року, в результаті бойових дій загинули троє українських військовослужбовців, ще 15 отримали поранення.