ua en ru

У ЛНР загострюється конфлікт через гроші Курченка

У ЛНР загострюється конфлікт через гроші Курченка Фото: Сергій Курченко

Курченко погодив із заступником міністра економічного розвитку РФ перевод грошей з рахунків підприємств в ЛНР на рахунки своїх компаній

У так званій "Луганській народній республіці" (ЛНР) загострюється конфлікт через гроші бізнесмена Сергія Курченка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Загострюється конфлікт між ватажком ЛНР Ігорем Плотницьким і "головою ради міністрів ЛНР" С. Козловим. Зокрема, Плотницький звинуватив останнього у блокуванні прийняття рішень "ради міністрів ЛНР" щодо врегулювання фінансових взаємовідносин з постачальником електроенергії в ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в період з 20 по 23 вересня Курченко (власник групи "СЕПЕК", яка постачає енергоресурси в ЛНР) погодив з заступником міністра економічного розвитку РФ Сергієм Назаровим питання переведення з рахунків ТОВ "Луганська енергетична компанія" на рахунку структури, підконтрольної Курченку, 65 млн російських рублів.

Разом з тим, глава "Луганської енергетичної компанії" відмовилася виконувати зазначене доручення і подав заяву про звільнення за власним бажанням.

Зважаючи на це, Плотницький намагався змусити Козлова посприяти переведенню вищевказаної суми, але Козлов відмовився.

Плотницький доповів про цей "саботажі" Назарову і попросив дозволити звільнити Козлова з займаної посади.

"Враховуючи особисту фінансову зацікавленість Назарова та Плотницькогоу прийнятті цього рішення (у вигляді відсотка "відкату" від Курченка), очікується, що найближчим часом російські куратори узгодять звільнення Козлова з посади", - йдеться в повідомленні.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Російсько-терористичні війська нарощують інтенсивність...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 4 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажок ДНР переконує російських кураторів у необхідності "парламентських виборів" в листопаді.