ua en ru

У "ЛНР" будуть затримувати на два місяці "для перевірки злочинів"

У "ЛНР" будуть затримувати на два місяці "для перевірки злочинів" Фото: Леонід Пасічник, голова "ЛНР"(glava-lnr.info)

Новий "закон" дозволить бойовикам проводити превентивне затримання на 60 діб

Бойовики так званої "ЛНР" ухвалили "закон", який дозволяє під час воєнного стану затримувати на 60 діб можливих злочинців. Про це йдеться в поправках до закону "О військовому становищі", опублікованих на сайті глави "ЛНР".

Зокрема, затриманим може опинитися кожен, кого вважатимуть причетним до вчинення злочинів, що створюють загрозу безпеці так званої "ЛНР".

"У виняткових випадках у період дії воєнного стану до осіб, щодо яких є потребують перевірки підстави допускати їх причетність до скоєння злочинів, що створюють загрозу безпеки "ЛНР", може застосовуватися превентивне затримання на термін 30 діб", - йдеться в "документі".

Також уточнюється, що в разі необхідності термін затримання може бути продовжений до 60 діб. Затримання припиняється тільки на підставі рішень незаконно призначених: "міністра державної безпеки" або "міністра внутрішніх справ", узгоджених з "генеральним прокурором".

Перевірка причетності до злочину буде проводитися органами, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність. Всіх затриманих планується утримувати в ізоляторах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області суд засудив до ув'язнення двох інформаторів так званої "ЛНР"